Energisk indie-rock og drømmende pop med Plektor Tour koncert

Studenterhus Odense bliver endnu engang fyldt med musik og god stemning. Denne gang når ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) arrangere Plekter Tour, der i år består af 12 koncert på 12 artister, fordelt for spillesteder ud over hele landet.

På Studenterhus Odense, præsentere Plekter Tour tre talenter: Downtown July, med deres musik på dansk. Blåøjet, med deres dansksprogede guitar pop. Og Trine Lyngvig, med hendes musik inspireret af naturens elementer.   Downtown July består af sanger Lærke Høj Andersen, guitaristerne Janus Tornehave og Martin Langvad, bassist Søren Baldwin, og trommeslager Mikkel Hæk.
Bandets musik er dansksproget indie-pop/rock og har træk fra bl.a. Funk, Soul, Pop, Rock og Reggae.
De har spillet sammen som band igennem tre år, og opnår erfaring gennem deres utal af koncerter, bl.a. på Gemini Festival, ved Aarhus festuge og ved opKOM i Mølleparken.
Deres musik, energi og tekster hænger uløseligt sammen. Sangteksterne fortæller om alt fra fuld kontrol til absolut og gennemgribende magtesløshed, og repræsenterer bredt, hvordan et ungdomsliv har mange facetter. Med teksterne vil bandet give lytterne gnisten til at huske. Både det smertefulde og skrøbelige, men også det selv værdigivende.

Du kan lytte til deres musik her: https://open.spotify.com/artist/1ueRTQVabMV8G7GW0AkDmD

Og følge dem på SoMe her: FB https://www.facebook.com/downtownjuly, Insta, https://www.instagram.com/downtown.july/ 

Blåøjet blev etableret i 2019, og består af 4 musikere. Sammen spiller de musik der udtrykker årene mellem ungdom og voksenlivet. Musikken handler om vigtigheden ved at være hæmningsløs og de udtrykker det gennem dansksproget guitar pop, hvor teksterne kredser om bl.a. kærlighed, ungdom, adrenalin og ungdommelig naivitet.
Med en intens og eksplosiv koncert energi kræver Blåøjet publikums opmærksomhed og hengivenhed. Blåøjet vil vide, at de ikke står alene.

Du kan lytte til deres musik her: https://open.spotify.com/artis t/66nBE7JNwZr414XI7pPwlY

Og følge dem på SoMe her: FB  https://www.facebook.com/Blaaoejet, Insta, https://www.instagram.com/blaojet/ 

Trine Lyngvig er dansk sanger, sangskriver og musiker. Når hun optræder Solo, varetager hun alle områder musisk på scenen. Men når hun spiller med band, har hun Peter Kohlmetz Møller på keyboard,  Emil Mathiasen på bas og guitar, samt Tobias Nygård på Trommer med sig.
Trine lyngvig er uddannet fra musikkonservatoriet, hvor hun udfoldede sit sangskrivertalent, og de originale sange begyndte at tage form. 
Albummet ‘white bird’ fra oktober 2021, er Trine Lyngvigs debut-ep, med musik skrevet over en periode, hvor hun gennemgår en skilsmisse. hun mener selv at hvert nummer  repræsenterer en fase eller et tema i hendes skilsmisse, og fortæller bl.a. sorgen og tabet.
Sangene er bygget op om et enkelt klaver- eller guitar-track og lead vokalen. Herfra er der tilføjet en god håndfuld analog synth, som underbygger det tunge, varme støj univers, rhodes, vokaler i lag, samt beats, der er programmeret med reallyd fra studiets møbler. 

Hvert nummer er forbundet til et af de 5 klassiske elementer jord – ild – vand – luft – æter, som det er beskrevet af den græske filosof Empedokles og senere Aristoteles. Det gælder både i tekst og fortælling, men også i de stærke visuelle billeder, som Trine knytter til musikken. Dette har hun videreført til produktionen, hvor lyd fra hvert af elementerne indgår i en modificeret udgave, hvilket giver lydbilledet dets støjede og taktile udtryk.

Du kan lytte til deres musik her: https://open.spotify.com/artist/0C3ml1YzsKZmDXAQwNP6H2

Og følge dem på SoMe her: FB  https://www.facebook.com/trinelyngvigmusic, Insta: https://www.instagram.com/trinelyngvig/ 

Plekter Tour spiller på studenterhus Odense 8. april. Køb dine billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/fs0akjfnn2